Aikido lessen

De trainingen zijn voor iedereen vanaf 16 jaar.

Meld je aan voor je komt a.u.b.!

 

 

Tijden; Woensdag avond van 19:30 tot 21:00 (niet tijdens schoolvakanties).
Locatie; Gebouw Hoornbeeck College, Noordelijkhalfrond 10, 2801 DE Gouda

 

Als je interesse hebt mag je gratis een proefles meedoen om te ervaren of Aikido iets voor jou is.

 

Leden van de dojo mogen ook meetrainen bij de lessen van dojo Kinonagare in Waddinxveen op maandag en vrijdag. www.aikidowaddinxveen.nl

Hoe gaat het er tijdens een les aan toe?

Om 19:30 zit iedereen klaar op de Tatami (trainingsmat) om de les te starten. Daarvoor wordt de zaal op orde gemaakt, de oefenwapens worden klaargelegd en de Kamiza (portret) wordt geplaatst. We beginnen de les met een meditatief momentje en dan groeten we elkaar door te buigen.

 

Het buigen als groet doen we veel tijdens een training; als je de les begint, als een oefening begint met je trainingspartner en als we de les afsluiten. Dit is alleen om aan te geven dat je elkaar met respect zult behandelen.

 

Al eerst doen we een aantal oefeningen die bedoelt zijn om de aandacht te richten op de les en eventuele beslommeringen van de dag achter je te laten zodat je je helemaal kunt richten op de leerstof.

 

Dan beginnen we de Aikido training. Wat we precies doen zal per les verschillen maar er zullen altijd een aantal principes van Aikido aan het licht worden gebracht b.v.; persoonlijke veiligheid, vloeiend bewegen, je houding lichamelijk en mentaal e.d. Meestal zal de training uit het uitvoeren van diverse martiale technieken bestaan. Maar het kan ook zijn dat er mondeling uitleg gegeven wordt over bepaalde aspecten van Aikido en de krijgskunst zodat studenten een dieper inzicht krijgen in wat ze leren.

 

De oefeningen kunnen met of zonder wapens gedaan worden. Oefenen met de wapens doen we vanaf dag 1 omdat het middelen zijn die helpen om de principes  uit te leggen. Dus het is niet zo dat alleen gevorderden wapens mogen gebruiken. Iedereen doet dezelfde training.

 

Iedereen traint ook door elkaar, jong en oud, man en vrouw, beginner en gevorderd. Dit maakt niet uit en is juist beter voor je ontwikkeling want hoe meer soorten trainingspartners je hebt hoe meer je leert.

 

De intensiteit van en training is geheel afhankelijk van jezelf. Iedereen mag op zijn eigen tempo trainen, het is geen wedstrijd, het enige wat telt is je eigen vooruitgang. Dit spreek je gewoon af met je trainingspartner. In Aikido willen we elkaar beter maken door samen te werken.

 

We ronden de training af door met z’n allen weer op de tatami te gaan zitten elkaar te groeten en te bedanken voor de training.

Ik hoop je op de mat te zien!