Over mij

Mijn naam is David Slothouber.

Ik beoefen Aikido sinds 2007 toen ik begon bij de Aikido school van Theun Jelsma Kinonagare in Waddinxveen. Aikido is me nooit gaan vervelen, het is een kunst die nooit af is en ik vind het prachtig om te doen.

 

Ik ben mijn eigen Dojo (school) gestart in Gouda om door te kunnen geven wat ik geleerd heb. Ik denk dat veel mensen baat kunnen hebben bij de lessen die Aikido ons kan geven.

 

Ik ben begonnen met Aikido omdat ik van jongs af aan een krijgskunst of vechtsport wilde beoefenen, en op mijn 32ste vond dat ik ook iets met die wens moest gaan doen. 

 

De volgende vraag was natuurlijk; maar welke krijgskunst. Ik voelde me niet zo aangetrokken tot Karate of Taekwondo, ik hield niet van het harde, gewelddadige karakter van die sporten. Uiteindelijk kwam ik Aikido op internet tegen en in de documentaire die ik erover zag hadden ze het over de krijgskunst van de liefde wat ik een heel gek idee vond, maar wat me ook veel meer aansprak dan de andere kunsten/sporten die ik had gezien.

 

Dus heb ik een aantal Dojo’s bezocht in de regio om het te gaan proberen en uiteindelijk in de dojo Waddinxveen beland waar ik erachter kwam dat Aikido veel diepgang heeft en erg leuk is om te doen.

Wat betekent Jin Chie Shin

Toen ik mijn dojo startte moest ik natuurlijk een naam verzinnen, liefst een originele.

 

Jin Chie Shin bestaat uit 3 termen uit de Bushido (krijgsleer) die het volgende betekenen;

Jin; menselijkheid

Chie; intelligentie of wijsheid

Shin; oprechtheid

Deze termen vond ik erg goed bij me passen en de boodschap die ik wil overdragen. 

 

Jin; het erkennen van je eigen menselijkheid is het erkennen van je eigen grenzen maar ook je eigen kracht en je mogelijkheden.

 

Chie; intelligentie en wijsheid heb je nodig om de juiste keuzes te maken in je leven of het nu is in de dojo of daarbuiten.

 

Shin; oprechtheid gaat over de houding waarmee je de kunst benadert, het gaat over leergierigheid en eerlijkheid.